Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Foto ter illustratie.</p>

Foto ter illustratie.

(Foto: pixabay)

Betere wateraanvoer tijdens droogte voor Peelregio

Dagelijks bestuursleden Peter van Dijk van waterschap Aa en Maas en Har Frenken van waterschap Limburg hebben op woensdag 31 maart het Waterakkoord en een onderliggende samenwerkingsovereenkomst getekend om het Kanaal van Deurne, de Helenavaart en het Peel- of Defensiekanaal op orde te brengen. Dit is nodig om de wateraanvoer voor de Peelregio in de toekomst structureel te vergroten. De ondertekening vond plaats bij waterinlaat stuw Katsberg.

Har Frenken van Waterschap Limburg: “Een betere waterhuishouding is van belang voor een groot gedeelte van Noord-Limburg en Oost-Brabant. Het tegengaan van verdroging van onder meer natuur- en landbouwgrond vraagt om dit samenhangend pakket aan maatregelen dat provinciegrenzen overschrijdt. Water en droogteproblematiek kent geen grenzen. Deze samenwerkingsovereenkomst bekrachtigt deze gezamenlijke inspanning, met een omvangrijk maatregelenpakket en afspraken over de waterverdeling en wateraanvoer in het Peelgebied.”

Waterschap Aa en Maas en waterschap Limburg brengen hun kanalen in de periode 2021 - 2023 op orde. Nog dit jaar starten verschillende aannemers met de werkzaamheden aan de kanalen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten