Gijs Schapendonk zondagmiddag voor de camera van de provinciale omroep L1.
Gijs Schapendonk zondagmiddag voor de camera van de provinciale omroep L1. Foto: Rob Beckers

Horeca Venray verstopt paaseieren

Algemeen

“Met het geld dat we ophalen met Project Picknick, gaan we wat terugdoen voor de Venrayse samenleving.” Het zijn de woorden van Gijs Schapendonk, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Venray en uitbater van Proeflokaal Goesting, vorige week. Nu, amper een week later, voegt Schapendonk samen met de andere 26 deelnemers van Project Picknick de daad al bij het woord en wordt Project Paasei gelanceerd voor eerste paasdag 4 april. De honderd eieren worden komende zondag verstopt en vanaf 12.00 tot 16.00 uur kan er gezocht en gevonden worden door de inwoners.


Het is heel simpel. Schapendonk gaat samen met de andere horecaondernemers gouden paaseieren verstoppen in het centrum van Venray en de kerkdorpen Blitterswijck, Geijsteren, Oostrum, Wanssum en Ysselsteyn.

“Dit is weer een heel mooi voorbeeld van samenwerking. We hebben de smaak te pakken”, vertelt Schapendonk enthousiast. “De vinder ziet een code als het paasei wordt geopend en met die code krijg je een cadeaubon van een van de deelnemende horecazaken. Dat kan voor Venray bijvoorbeeld een cadeaubon zijn van Gastrobar Tof of Hotel-Café Hulsman. Aan iedere code is een horecaondernemer gekoppeld, je kunt niet zelf kiezen. De cadeaubonnen variëren van 10 tot 20 euro en de gevonden codes kun je alleen zondag tot 16.00 uur verzilveren. We ontvangen iedereen weer met open armen als het straks weer mag.”

De gouden eieren kunnen worden ingeleverd bij De Boogaard (Geijsteren), Van Wanssum Café (Wanssum), Tante Jet (Blitterswijck), Bowling Venray (Oostrum), Roelanzia (Ysselsteyn) en Gastrobar TOF (Venray). “Je kunt de eieren alleen inleveren op de in het ei aangegeven locatie. Om het zoeken leuk te houden, kun je per gezin of groep maximaal twee eieren met codes inleveren.”

De deelnemende bedrijven hebben op Facebook een evenement aangemaakt waarop Project Paasei te volgen is. Wie zoekt op Project Paasei Venray kan de actie vinden. “Als de actie loopt, zullen we ook hints geven om het zoeken indien nodig wat makkelijker te maken. Dus ik zou zeggen: hou de pagina goed in de gaten en zoek mee naar de honderd gouden eieren.”

De Venrayse horeca is al sinds medio oktober vorig jaar noodgedwongen gesloten vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen de gaan. Terwijl de zaken vooralsnog alleen geopend zijn voor afhalen en bezorgen, proberen de ondernemers in Venray op zoek te gaan naar alternatieven om coronaproof toch wat te organiseren.

De landelijke actie Project Picknick blijkt uiteindelijk de aanzet voor Project Paasei. Eerder maakten de Nederlandse horecaondernemers al een statement richting de overheid door de terrassen demonstratief op te bouwen.

Afbeelding
Nieuw programma Schouwburg Venray Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Bronzen waarderingspenning voor Lei Zanders Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Frans Koenen trainer van het jaar Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Vijfde plek voor Britt Jans-Beken Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Airfryer: een gezond alternatief voor de traditionele frituur! Ingezonden mededeling 12 mei, 13:20
Afbeelding
Droom zussen komt uit met Lole Fashion Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
SV Venray viert thuis kampioensfeest Video 16 mei, 16:51
Afbeelding
Linkse partijen stappen uit samenwerkingsverband Algemeen 16 mei, 14:36