Wies is komend paasweekend opnieuw op Peel en Maas TV te zien.
Wies is komend paasweekend opnieuw op Peel en Maas TV te zien. Foto: Henk Lammen

Wies in paasweekend opnieuw op Peel en Maas TV

Algemeen

Wies is een reis door de vrijheid uitgevoerd door lokale acteurs. Een productie van eigen bodem. 

Horst en Venray sloegen voor de voorstelling de handen ineen en nemen je mee op reis. Een reis door de vrijheid van de mens, of juist het gebrek hieraan. Wies is een veelzijdig karakter met een grote diversiteit aan wensen, uitdagingen en problemen. Laat je meevoeren op een reis in de tijd, een reis door het lichaam en een reis door het leven. Een gevecht tegen de oorlog en een gevecht met jezelf. Ervaar de diverse aspecten van vrijheid en het gebrek hieraan in een pure en soms confronterende vorm. Deze multidisciplinaire voorstelling, bestaand uit zang, dans, toneel, muziek en poëzie, wordt op de planken gebracht door acteurs uit je eigen achtertuin. 

In maart vorig jaar werd Wies vier keer uitgevoerd in Schouwburg Venray. Het idee voor de voorstelling ontstond naar aanleiding van 75 jaar bevrijding, maar gaat in een vogelvlucht verder dan de oorlogsjaren, naar de tijd van flowerpower toen alles mocht en kon en de problematieken anno 2020.

Komende zaterdag om 19.00 uur en 22.00 uur en komende (paas)zondag en (paas)maandag om 16.00 uur en 19.00 uur wordt Wies opnieuw op Peel en Maas TV uitgezonden.

Uit de krant