Logo peelenmaasvenray.nl
<p>SP-Kamerlid Renske Leijten wil van de minister weten of ze vindt dat de positie van gouverneur Theo Bovens (foto) nog houdbaar is. &nbsp;</p>

SP-Kamerlid Renske Leijten wil van de minister weten of ze vindt dat de positie van gouverneur Theo Bovens (foto) nog houdbaar is.  

(Foto: Henk Lammen)

SP: minister moet desnoods ingrijpen in Limburg

De SP-fractie in de Tweede Kamer vindt dat demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken desnoods moet ingrijpen in het bestuur van de provincie Limburg, meldt 1Limburg.

Naar aanleiding van wat SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten ‘de zoveelste integriteitskwestie in het Limburgse provinciebestuur’ noemt, vraagt zij zich af of de huidige bestuurlijke situatie nog houdbaar is. Net als de positie van gouverneur  Theo Bovens.

Zij wil ook van de minister weten of ‘integriteitskwesties op deze schaal’ ook in andere provincies spelen. Aanleiding voor de schriftelijke vragen van SP-Kamerlid Leijten is de affaire rond de inmiddels ontslagen directeur Herman Vrehen van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL). De twee CDA-gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus stapten vrijdag naar aanleiding van die zaak op.

Het Kamerlid vraagt verder zich onder meer af of er bij het ministerie meldingen binnen zijn gekomen over de Limburgse subsidiekwestie, en als dat het geval is wat er vervolgens mee is gedaan.

Zie ook: www.peelenmaasvenray.nl/nieuws/algemeen/87271/gedeputeerden-koopmans-en-mackus-stappen-op

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten