SP-Kamerlid Renske Leijten wil van de minister weten of ze vindt dat de positie van gouverneur Theo Bovens (foto) nog houdbaar is.
SP-Kamerlid Renske Leijten wil van de minister weten of ze vindt dat de positie van gouverneur Theo Bovens (foto) nog houdbaar is. Foto: Henk Lammen

SP: minister moet desnoods ingrijpen in Limburg

Algemeen

De SP-fractie in de Tweede Kamer vindt dat demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken desnoods moet ingrijpen in het bestuur van de provincie Limburg, meldt 1Limburg.

Naar aanleiding van wat SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten ‘de zoveelste integriteitskwestie in het Limburgse provinciebestuur’ noemt, vraagt zij zich af of de huidige bestuurlijke situatie nog houdbaar is. Net als de positie van gouverneur  Theo Bovens.

Zij wil ook van de minister weten of ‘integriteitskwesties op deze schaal’ ook in andere provincies spelen. Aanleiding voor de schriftelijke vragen van SP-Kamerlid Leijten is de affaire rond de inmiddels ontslagen directeur Herman Vrehen van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL). De twee CDA-gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus stapten vrijdag naar aanleiding van die zaak op.

Het Kamerlid vraagt verder zich onder meer af of er bij het ministerie meldingen binnen zijn gekomen over de Limburgse subsidiekwestie, en als dat het geval is wat er vervolgens mee is gedaan.

Zie ook: www.peelenmaasvenray.nl/nieuws/algemeen/87271/gedeputeerden-koopmans-en-mackus-stappen-op

Uit de krant