De Venrayse horeca organiseert komende zondag een groot picknickmoment.
De Venrayse horeca organiseert komende zondag een groot picknickmoment. Foto: Persfoto

Horeca Venray start Project Picknick

Algemeen

In de gemeente Venray slaan 23 horecaondernemers de handen ineen voor Project Picknick. Komende zondag, 28 maart, wordt er net als elders in het land om 12.00 uur een groot picknickmoment georganiseerd. De actie wordt niet alleen uitgerold in Venray, maar ook in de kerkdorpen.

“We roepen iedereen op om een picknickbox te kopen. Samen kunnen we deze actie op een verantwoorde manier vormgeven”, vertelt Gijs Schapendonk, voorzitter van de afdeling Venray van Koninklijke Horeca Nederland, enthousiast. “We zetten deze actie op een verantwoorde manier op en houden ons aan de richtlijnen. We kunnen dit als horeca.”

Project Picknick wordt ondersteund door burgemeester Luc Winants. “Een geweldige actie. Ik vind het een grandioos initiatief. Natuurlijk moeten we kijken dat de grens niet wordt overschreden en alles ordentelijk verloopt, maar daar gaan we van uit”, meldde de burgemeester dinsdagavond aan tafel bij het tv-programma L1mburg Centraal.

Onder meer op de Grote Markt en op het Schouwburgplein worden op gepaste afstand van elkaar picknickkleedjes gelegd. “Op die kleedjes kunnen mensen van hun picknick genieten. De boxen kosten 12,50 euro per persoon. Met het geld dat we ophalen gaan we gezamenlijk iets leuks organiseren in het Venrayse als het straks weer mag. We hopen op een mooie picknick, uiteraard volgens de coronarichtlijnen van het RIVM.”

Via www.venraytickets.nl kunnen de picknickboxen worden besteld. De pakketten kunnen op verschillende plaatsen in Venray en in meerdere dorpen worden opgehaald. 

Uit de krant