Komend schooljaar mag Metameer 381 brugklassers verwelkomen.
Komend schooljaar mag Metameer 381 brugklassers verwelkomen. Foto: Goedele Monnens

Lichte groei aantal brugklassers Metameer

Algemeen

Komend schooljaar starten 381 brugklassers op Metameer. Een lichte groei ten opzichte van vorig jaar. 100 groep 8-leerlingen kiezen voor een brugklas in Stevensbeek. Een jaar eerder waren dit er ook 100. In Boxmeer mag Metameer 281 nieuwe brugklassers verwelkomen, 10 meer dan vorig jaar.

Berita Cornelissen, rector Metameer: “Metameer is sterk in persoonlijk contact. Nu alles online moest, was dat natuurlijk een grote uitdaging. Ik ben blij met deze aanmelding. In Stevensbeek zijn we qua instroom stabiel gebleven in deze tijden van krimp en corona. In Boxmeer hebben we een lichte groei van het aantal aanmeldingen. Natuurlijk zijn wij heel trots op deze waardering van leerlingen en hun ouders voor ons onderwijs.”

De drie scholen in het voortgezet onderwijs in het Land van Cuijk en Noord-Limburg trokken, meer dan andere jaren, in deze coronaperiode samen op om groep 8-leerlingen te helpen bij hun schoolkeuze.

Het Raayland College maakte eerder al bekend komend schooljaar 315 nieuwe leerlingen te mogen verwelkomen. Vorig schooljaar melden zich 280 leerlingen aan op de Venrayse middelbare school. Het Elzendaalcollege start het nieuwe schooljaar met 141 brugklassers in Gennep en 264 in Boxmeer.

Uit de krant