Op dinsdag 30 maart om 19.30 uur  organiseert Waterschap Limburg een online talkshow over het nieuwe waterbeheerprogramma.
Op dinsdag 30 maart om 19.30 uur organiseert Waterschap Limburg een online talkshow over het nieuwe waterbeheerprogramma. Foto: Persfoto

Digitale talkshow nieuwe waterbeheerprogramma Waterschap Limburg

Algemeen

Het ontwerp waterbeheerprogramma ‘Limburgs water in een veranderend klimaat’ ligt vanaf 26 maart zes weken ter inzage. In het waterbeheerprogramma legt Waterschap Limburg vast welke aanpak en maatregelen er nodig zijn om de watertaken de komende zes jaar goed te kunnen uitvoeren.

Het ontwerp waterbeheerprogramma is na een uitgebreid participatieproces tot stand gekomen.

De aanpak van wateroverlast, verbetering van de waterkwaliteit en de realisatie van hoogwaterveiligheid voor alle Limburgers, blijven ook de komende jaren de topprioriteiten van Waterschap Limburg. Daarnaast vragen de toenemende droogteproblematiek en nieuwe probleemstoffen in het oppervlaktewater om extra maatregelen. Arnold Jansen (bestuurder Waterschap Limburg): “Onze wateropgaven zijn zo groot dat we hiervoor nog nadrukkelijker de samenwerking opzoeken met inwoners en bedrijven in Limburg. Denk aan maatregelen in stedelijk gebied en in natuur- en landbouwgebieden. Iedereen maakt onderdeel uit van de waterketen en kan zijn steentje bijdragen.”

Op dinsdag 30 maart om 19.30 uur organiseert Waterschap Limburg een online talkshow over het nieuwe waterbeheerprogramma. Samen met diverse gasten wordt er stilgestaan bij de wateropgaven van de komende jaren. Via de chat kunnen er vragen gesteld worden. Voor meer informatie en de link naar de talkshow: www.waterschaplimburg.nl/waterbeheerprogramma

Uit de krant