Afbeelding
Foto: Rikus ten Brücke

Ysselsteyn 100 jaar op Peel en Maas TV

Algemeen

Ysselsteyn | Op Peel en Maas TV wordt komend weekend opnieuw aandacht besteed aan het honderdjarig jubileum van Ysselsteyn.


Het dorp Ysselsteyn bestaat in 2021 honderd jaar en dat wordt binnen de huidige coronarichtlijnen gevierd. Op 1 januari werd het jubileumjaar in samenwerking met Peel en Maas TV en Wim Wijnhoven van Audica Video officieel afgetrapt met de talkshow 100 jaar Ysselsteyn vanaf ’t Lovinckplein, waarin onder meer de app Ysselsteyn 100 werd gelanceerd en het eeuwlied, dat is geschreven door Henk Deters in samenwerking met Stef Koonings, werd gepresenteerd.

Dit programma krijgt komend weekend een vervolg met aandacht voor het uithangen van de jubileumvlaggen, een heuse vlaggenjacht voor de basisschooljeugd en het in het licht zetten van de eerste boerderijen in Ysselsteyn. Bij de boerderijen komt een historisch informatiebordje te staan. De op eigen initiatief te wandelen route langs de boerderijen is 4 kilometer.

De uitzending op Peel en Maas begint vrijdag 19 maart 19.00 uur (elk uur herhaald) tot en met zondag 21 maart 18.00 uur. Enige uitzondering in dit schema is zaterdagavond om 20.00 en 21.00 uur, vanwege de muzikale stream van de vastelaovesshow van Naachtwaerk die in die uren live op Peel en Maas TV te zien is.

De reportage Ysselsteyn 100 jaar gaat op vrijdagavond 19 maart om 19.00 uur tevens in première op het YouTube-kanaal van Peel en Maas TV. Daarop is de uitzending vervolgens op elk gewenst moment te bekijken.

Foto: Rikus ten Brücke.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant