Afbeelding
Foto: Glasweb Venray

Flinke storing bij Glasweb Venray

Algemeen

Vanwege een grote storing heeft een flink deel van de aansluitingen van Glasweb Venray vanaf dinsdagmiddag urenlang geen internetsignaal gehad. De problemen met de tv-verbinding werden woensdagochtend vroeg pas verholpen. Tijdens graafwerkzaamheden werd, buiten de schuld van Glasweb Venray om, een essentiële kabel zwaar beschadigd.

“De kabel was doormidden”, vertelt Bart Lemmen van Glasweb Venray. “Het was echt een megaklus en ruim twintig monteurs hebben een dubbele dienst gedraaid om de problemen te verhelpen. Er moesten 1200 glasvezels opnieuw worden gelast en dat is gelukt. Ik wil de monteurs voor hun inzet bedanken en de getroffen klanten onze excuses aanbieden. Het is heel vervelend.”

De laswerkzaamheden werden dinsdagavond rond 22.00 uur opgestart en vanaf dat moment werden steeds meer verbindingen hersteld. “Later op de avond hadden we een groot deel van de storingen verholpen.”

Ook Lemmen zelf was tot diep in de nacht in de weer met de storing. De verbinding tussen de POP-stations werd even voor 01.30 uur hersteld en daarna was ook het tv-signaal weer actief. Vervolgens werden ook de overige klantspecifieke glasvezelkabels nog hersteld. “Tegen de ochtend waren alle storingen verholpen. Als mensen nog problemen ervaren, dan kunnen ze zich uiteraard nog bij ons of hun provider melden.”

Uit de krant