Afbeelding
Foto: Pixabay

CDA en SP pleiten voor zorgbuurthuizen

Algemeen

De fracties van het CDA en de SP in Venray en Horst aan de Maas hebben de handen ineengeslagen om te pleiten voor onderzoek naar de mogelijkheden voor het realiseren van zorgbuurthuizen in Venray en Horst aan de Maas.  

Met de motie geven de beide fracties een vervolg aan landelijke samenwerking op dit punt in de Tweede Kamer. Samen hebben ze in de Tweede Kamer een motie ingediend met concrete voorstellen om de bouw van zorgbuurthuizen versneld van de grond te kunnen krijgen. Inmiddels is er – in een overeenkomst van de SP met het kabinet – geld gereserveerd voor de realisatie van zorgbuurthuizen. De motie voor de realisatie van zorgbuurthuizen is ingegeven door het feit dat met het sluiten van de meeste verzorgingshuizen er een leemte is ontstaan in de huisvesting van en zorg voor ouderen.

‘Veel ouderen willen zo lang mogelijk thuis wonen, maar niet ten koste van alles. Twijfel ontstaat, als meer (en soms acuut) zorg nodig is. Maar ook vanwege de dreigende eenzaamheid, als je als oudere geïsoleerd raakt van de (directe) omgeving, of anders geformuleerd, de gezelligheid, dus het sociale aspect, gaat missen’, melden de partijen. Meer informatie: venray.sp.nl/nieuws/2021/03/sp-en-cda-voor-realiseren-zorgbuurthuizen

Uit de krant