Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Bisschop (en oud-deken van Venray) Harrie Smeets. </p>

Bisschop (en oud-deken van Venray) Harrie Smeets.

(Archieffoto Peel en Maas)

Sint-Jozef: heilige mis bisschop op Peel en Maas TV

De maand maart is van oudsher in de katholieke kerk toegewijd aan Sint-Jozef. 

In de kerk van Smakt wordt elke zondagmiddag in maart om 15.00 uur een Jozeflof gehouden en gedurende de rest van het jaar elke eerste zondag van de maand. Op vrijdag 19 maart – het hoogfeest van Sint-Jozef – draagt bisschop Harrie Smeets van Roermond om 11.00 uur in de bedevaartkerk in Smakt een heilige mis op. Vanwege de coronamaatregelen is deze mis niet te bezoeken, maar vanaf 11.00 uur wel online via de link www.twitch.tv/stagecreweventsnl en op het kanaal van Peel en Maas TV te volgen.

Bovendien is de kapel van Sint-Jozef het hele jaar door overdag open voor bezoek, een kaars of stil gebed. Ook in andere Jozefkerken in Limburg wordt er aandacht aan het Sint-Jozefjaar besteed. De aanleiding voor paus Franciscus om 2021 uit te roepen tot internationaal Jaar van Sint-Jozef is dat het dit jaar 150 jaar geleden is dat Jozef werd uitgeroepen tot patroonheilige van de hele kerk.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten