Foto: BiblioNu

Lotte en Mathijs naar de Limburgse voorleeskampioenschappen

Lotte Wentink van basisschool de Brink in Ottersum en Mathijs Utens van basisschool de Kameleon in Grubbenvorst zijn regionaal voorleeskampioen geworden. Ze mogen zich nu gaan voorbereiden op de provinciale finale in Roermond op 21 april.

In de regionale ronde op 9 maart streden de zes lokale kampioenen Eva, Jesse (Petrus’ Bandenschool in Venray), Lotte, Mathijs, Suzanne en Dean (De Meulebeek in Oostrum) om de felbegeerde beker. De organisatie was in handen van BiblioNu. Vanwege corona was deze ronde niet in de schouwburg, maar in de bibliotheek. Er was een select gezelschap uitgenodigd, bestaande uit de voorlezers met één begeleider en een driekoppige jury, bestaande uit Mariel van den Munckhof, Henriette van Gessel en Roy Smolenaars alias Bennie van Gister. 

Klasgenoten, leerkrachten en familieleden keken en juichten mee via een livestream. Bennie zorgde tevens dat er tussendoor genoeg te lachen viel. De jury kreeg de lastige taak om uit de zes kandidaten twee winnaars te kiezen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten