Foto: Persfoto

Venray Lokaal verrast apotheek

Ondanks dat de volledige gemeenteraad zich heeft ingezet voor het behoud van de huisartsenpost (HAP) in Venray, heeft dit besluit van Cohesie, organisatie van huisartsen, doorgang gevonden. Het besluit betekent niet alleen dat de Venrayse burger verder moet rijden voor de HAP, maar ook sluiting van de dienstapotheek en dat de apotheek in het weekend voortaan ook gesloten blijft.

Dit zorgt ervoor dat de Venraynaar slechts op doordeweekse dagen binnen reguliere werktijden terecht kan bij de apotheek. Voor apotheker Erna Mombarg en haar team van Apotheek Wieënhof is dit een onwenselijke situatie. Daarom besloten zij om er zelf voor te zorgen dat de apotheek langer toegankelijk is dan de standaard openingstijden. Door de flexibiliteit en servicegerichtheid van het team van Apotheek MC Wieënhof is het gelukt met de beschikbare uren te schuiven ten behoeve van ruimere openingstijden. Hiermee zorgen zij ervoor dat op doordeweekse dagen tussen 8.00 uur en 19.00 uur én in het weekend op zaterdag tussen 9.00 uur en 14.00 uur mensen toch de apotheek kunnen bezoeken om medicatie op te halen.

Harold Stevens, kersvers lijsttrekker van Venray Lokaal, zegt hierover: “We vinden het ontzettend jammer dat de sluiting van de huisartsenpost toch door is gegaan. We vinden het dan ook heel waardevol dat men zich toch hard maakt voor de inwoners van Venray. Dit eigen initiatief mag wat ons betreft ook écht gezien worden. Een hartverwarmend voorbeeld van medemenselijkheid, voor een stukje zorg voor elkaar. Het zijn waarden waar Venray Lokaal voor staat en die we toejuichen. Daarom verrassen wij Erna en haar team om onze waardering te laten zien.”

Foto: Lijsttrekker voor Venray Lokaal Harold Stevens en Venray Lokaal- raadslid Theo Francken bieden een taart en bloemen aan voor het team van Apotheek MC Wieënhof.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten