's Hertogenbosch
's Hertogenbosch (Foto: )

Celstraf voor Roemeense veelpleger

De rechtbank in Den Bosch heeft een 32-jarige Roemeen vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. De man pleegde in relatief korte tijd zeven bedrijfsinbraken en sloeg onder meer toe bij ZooPark Overloon. Een land- en leeftijdsgenoot krijgt 2,5 jaar cel voor betrokkenheid bij vier van de zeven inbraken.

De twee verdachten braken in juni vorig jaar samen in bij vier bedrijven in Valkenswaard, Leende en Helmond. Het duo gebruikte veel geweld om binnen te komen en ging er uiteindelijk vandoor met onder meer sigaretten, kleding, telefoons, laptops en geld. Een van de verdachten pleegde ook in september, oktober en november 2019 inbraken bij bedrijven. Hij haalde onder meer geld weg bij het dierenpark in Overloon.

Schade
Bij het bepalen van de straffen hield de rechtbank er onder meer rekening mee dat de verdachten, naast de schade van de gestolen goederen, ook enorm veel braakschade toebrachten. Daarmee bezorgden de twee mannen de benadeelden forse overlast. De verdachten trokken zich niets aan van de belangen van deze benadeelden en lieten hun behoefte aan geld volgens de rechtbank voorgaan.

Ook weegt mee dat beide mannen al meerdere keren zijn veroordeeld tot celstraffen voor gekwalificeerde diefstallen. De ene verdachte moet – naast een celstraf – ook een schadevergoeding betalen van bijna 10.000 euro aan het dierenpark in Overloon. De overige benadeelden dienden geen vordering in om de door hun geleden schade te verhalen op de verdachten.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten