Afbeelding
Foto: pixabay

Venray krijgt er 575 bomen bij

Algemeen

De gemeente Venray beheert op dit moment zo’n 28.000 straat- en laanbomen. De komende tijd komen er zo’n 575 bomen bij. Deze bomen worden in het kader van reconstructie en ontwikkeling van gebieden geplant, of in het kader van boombeheer. Ook kiest de gemeente bewust voor verschillende boomsoorten die bijdragen aan de biodiversiteit en zich kunnen aanpassen aan de klimaatverandering.

Soms moeten er ook bomen worden verwijderd. Dat heeft diverse redenen: korte levensduur, gevaar voor het verkeer of kans op schade en/of overlast. “In de eerste maanden van dit jaar rooien wij circa 150 bomen”, laat een woordvoerder van de gemeente Venray weten “Maar daar komen ook weer veel bomen voor terug.”

Wethouder Cor Vervoort legt uit dat er de komende maanden ‘flink wat meters gemaakt worden’ op het gebied van herplanting van straat- en laanbomen. “Wij prioriteren dit bewust om de achterstand van de afgelopen jaren in te halen. Daar ben ik heel blij mee: voor de natuur, voor onze inwoners, voor onze bezoekers én voor de groene, klimaatbestendige toekomst van onze gemeente.”

Uit de krant