Foto: pixabay

Venray krijgt er 575 bomen bij

De gemeente Venray beheert op dit moment zo’n 28.000 straat- en laanbomen. De komende tijd komen er zo’n 575 bomen bij. Deze bomen worden in het kader van reconstructie en ontwikkeling van gebieden geplant, of in het kader van boombeheer. Ook kiest de gemeente bewust voor verschillende boomsoorten die bijdragen aan de biodiversiteit en zich kunnen aanpassen aan de klimaatverandering.

Soms moeten er ook bomen worden verwijderd. Dat heeft diverse redenen: korte levensduur, gevaar voor het verkeer of kans op schade en/of overlast. “In de eerste maanden van dit jaar rooien wij circa 150 bomen”, laat een woordvoerder van de gemeente Venray weten “Maar daar komen ook weer veel bomen voor terug.”

Wethouder Cor Vervoort legt uit dat er de komende maanden ‘flink wat meters gemaakt worden’ op het gebied van herplanting van straat- en laanbomen. “Wij prioriteren dit bewust om de achterstand van de afgelopen jaren in te halen. Daar ben ik heel blij mee: voor de natuur, voor onze inwoners, voor onze bezoekers én voor de groene, klimaatbestendige toekomst van onze gemeente.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten