Foto: pixabay

Subsidieregeling om meer te bewegen

De provincie Limburg introduceert een subsidieregeling om zowel leerlingen van basisscholen als senioren in een kwetsbare positie in beweging te krijgen. 

Het is belangrijk dat sporten voor iedereen mogelijk is, zeker voor de eerder genoemde groepen. Met sport en bewegen wordt de gezondheid van Limburgers verbeterd. Projecten die er op zijn gericht om jonge en/of oudere Limburgers in beweging te krijgen, kunnen met de subsidieregeling ‘stimulering sport en bewegen voor jong en oud’ in aanmerking komen voor maximaal 10.000 euro om het project te realiseren.

De subsidieregeling is bedoeld om de sportdeelname van jongeren op de basisschool te vergroten. Daarom kunnen alleen gezonde scholen of gezonde basisscholen van de toekomst in aanmerking komen voor de subsidieregeling. Het doel is dat kinderen iedere dag minimaal een uur bewegen en daarnaast drie keer per week een sport beoefenen die zorgt voor de ontwikkeling van sterkere botten en spieren. Denk daarbij aan sporten zoals fietsen, dansen, buiten spelen of voetballen.

De subsidieregeling is ook gericht op 55-plussers in een kwetsbare positie. Om langdurig gezond te blijven is het belangrijk dat senioren voldoende sporten en bewegen. Verspreid over de week moeten senioren minimaal 2,5 uur bewegen en twee keer een sport beoefenen voor het behoud van sterke botten en spieren. Voor de doelgroep senioren is vereist dat het project bijdraagt aan het tegengaan of verminderen van de gevolgen die COVID-19 heeft of kan hebben voor de doelgroep, zoals op gezondheids-/vitaliteitsgebied, bijvoorbeeld conditieverlies, en op sociaal gebied, bijvoorbeeld vereenzaming.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten