Logo peelenmaasvenray.nl
<p>De jubileumvoorstelling 1 april van Oewie&euml; is komend weekend opnieuw op Peel en Maas TV te zien. </p>

De jubileumvoorstelling 1 april van Oewieë is komend weekend opnieuw op Peel en Maas TV te zien.

(Foto: archief Peel en Maas)

Voorstelling 1 april van Oewieë op herhaling op Peel en Maas TV

Op 1, 2 en 3 april 2005 gaf de Venrayse cabaretgroep Oewieë ter gelegenheid van haar 12,5-jarig bestaan een voorstelling in de Venrayse schouwburg. Peel en Maas zendt deze voorstelling, genaamd 1 april, komende zaterdag om 19.00 uur en 22.00 uur en komende zondag om 10.00 uur, 13.00 uur, 16.00 uur en 22.00 uur nogmaals op haar kanaal uit.

De vier Venrayse vrienden Ralf Bus, Rob van Lieshout, Jan-Willem Reuling en Willy Voesten besloten op een dag om mee te doen aan de befaamde zittingsavond Circus Mök van vastelaovesvereniging De Piëlhaas. Waarom niet? Ze hadden immers al wat ervaring. Op de toenmalige middelbare school Jerusalem, de voorloper van het huidige Raayland College, speelden ze al een komische act tijdens het Matinee, de voorloper van de Traay Out. En de vrienden zagen elk jaar weer hoe de vader van Rob zich met zijn club voorbereidde op een optreden in Circus Mök. Maar het lolletje mondde uit in een jaarlijkse traditie, waarbij de groep Oewieë (de naam geboren door het enige echte Venrayse woordenboek open te slaan en met een vinger op een dialectwoordje te wijzen) de lachers jarenlang op zijn hand kreeg met sprekende typetjes en leuke liedjes. Natuurlijk in het Venrays dialect. Voor de avondvullende jubileumshow 1 april werd de groep versterkt met Paul van Lipzig op drums. 

Tevens geeft Oewieë de kijkers in 1 april een kijkje achter de schermen en krijgen ze een impressie van de repetities en de voorbereidingen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten