<p>Venray is de gemeente met de meeste varkens en kippen in Nederland.</p>

Venray is de gemeente met de meeste varkens en kippen in Nederland.

(Foto: Archief Peel en Maas)

Venray op tv bij De vuilnisman

In het nieuwe tv-programma De vuilnisman (KRO-NCRV) wordt onder meer aandacht besteed aan de mestproblematiek in Venray, de gemeente met de meeste varkens (650.000) en kippen (4.500.000 miljoen) in Nederland. 


De vuilnisman bestaat uit zes afleveringen, zondag 14 maart staan de schijnwerpers mede op Venray gericht. Journalist Teun van de Keuken is de maker van het programma, dat volgens hem ‘de smerigste kant van onze consumptiemaatschappij laat zien. Afvalverwerking is verworden tot een complexe industrie waarin veel gekke dingen gebeuren’.

In De vuilnisman neemt Van de Keuken telkens één afvalstroom onder de loep. In de Venrayse aflevering maakt Van de Keuken onder meer een fietstochtje door het buitengebied, waarbij hij zich onder meer richt op de meststromen en op ‘de duistere praktijken’ waarmee mestverwerking is omgeven.

Ook wordt de vinger gelegd op de vele tientallen miljoenen aan subsidiegelden die jaarlijks in mestvergisting in de gemeente Venray worden gestoken. In andere afleveringen komen de grijze kliko’s en vuilniszakken aan bod, reststromen uit de staalindustrie en lozingen door chemieconcerns. 

De eerste aflevering is zondag 28 februari om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Voor meer informatie: kro-ncrv.nl/teun-van-de-keuken-duikt-in-ons-afval-voor-nieuw-kro-ncrv-programma-de-vuilnisman

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten