<p>Oorlogsveteraan John Sleep is donderdag op 100-jarige leeftijd overleden.&nbsp;</p>

Oorlogsveteraan John Sleep is donderdag op 100-jarige leeftijd overleden. 

(Foto: Rikus ten Brücke)

Bevrijder John Sleep (100) overleden

Oorlogsveteraan John Sleep is donderdagmorgen overleden in het bijzijn van zijn familie. Sleep vierde enkele weken geleden zijn honderdste verjaardag, waarvoor hij ook van inwoners van de gemeente Venray felicitatiekaarten ontving. 

John Sleep kwam meer dan dertig jaar naar de herdenking op het Brits oorlogskerkhof in Venray. De Brit vocht in 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog onder meer in Venray en omgeving. Hij raakte dat jaar bij de Loobeek ernstig gewond door Duits tankgeschut. In 2019 was hij voor het laatst in Venray. Toen bezocht hij onder meer de herdenking bij het Norfolk-monument. 

Op 6 juni 1944 maakte Sleep D-Day mee en later ook de bevrijding van Frankrijk en België. Daarna trok de bevrijder met zijn bataljon verder naar Valkenswaard en Helmond om uiteindelijk in Venray aan te komen.

Zijn indrukwekkende verhaal werd op camera vastgelegd door Sinvid Mediamakers.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten