Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Plan met kunst voor oude postkantoor

Algemeen

Amateurkunstenaar Kees Moerkerk wil dat het oude postkantoor in het centrum van Venray een centrum wordt voor beeldend kunstenaars en exposities. Stichting Venray Monumentaal (SVM) steunt het plan van Moerkerk en wil dat de gemeenteraad het idee van Moerkerk serieus onderzoekt.

Het postpand, eigendom van een particulier, staat op de nominatie te worden gesloopt. Op de locatie zouden woningen moeten komen. SVM wil dat het gemeentebestuur de voorgenomen sloop afblaast om het ‘maatschappelijk kapitaal van de historische bebouwing te redden en een verdere kaalslag in de Venrayse historische binnenstad te voorkomen’, zo laten de SVM-bestuursleden Frans van der Kruijf en Rob van der Heijden in een brief weten.

Moerkerk heeft het plan al helemaal klaar. “Voordat vorig jaar die berichten over sloop naar buiten kwamen, was ik er al mee bezig”, zegt Moerkerk. “Maar hoe gaan we de financiering rond krijgen? Ik vind dat in het Venrayse centrum meer reuring moet komen. Dat doe je niet door daar woningen neer te zetten. Daarbij heeft Venray heel veel kunstenaars. Die kunnen daar een podium krijgen. En ik heb wat met panden uit de wederopbouwperiode. Die sloop je niet.”

Uit de krant