Afbeelding
Foto: Eigen foto

Organisatie zet streep door MWV

Algemeen

Het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV) op 4, 5 en 6 juni van dit jaar gaat niet door. Dit besluit is genomen na ruggespraak met diverse instanties waaronder de gemeente Venray en een vertegenwoordiging van de vrijwilligers van het evenement.

“Uiteraard hebben wij ook overleg gehad met enkele sponsoren en onze horecapartners om hun advies gevraagd. Aanleiding van dit alles is natuurlijk het nog steeds onder ons aanwezige coronavirus. Onderstaand een korte opsomming van argumenten die voor ons aanleiding waren om ons wandelevenement ook dit jaar te annuleren”, laat Michel Thomassen namens de organisatie van MWV weten.

De organisatie kon niet langer wachten op mogelijke positieve ontwikkelingen rondom het coronavirus en de daarmee gepaard gaande maatregelen. “Er zijn bijvoorbeeld deadlines voor het aanvragen en verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen van de gemeente. Op dit moment durft niemand in te schatten of er begin juni überhaupt een evenement kan plaatsvinden.”

Voorzichtig
Het evenement is in 2020 al twee keer eerder geschrapt en dat heeft de organisatie wat voorzichtiger en sceptischer gemaakt. “Met enige regelmaat zien we dat evenementen in juni en zelfs juli worden geannuleerd. Afgelopen week werd bijvoorbeeld een streep door de Nijmeegse Vierdaagse, die eind juli op de kalender stond, gezet. Kortom, er is eigenlijk geen enkel positief signaal op te vangen waarom ons wandelevenement in juni nu wel zou mogen of kunnen doorgaan.”

De organisatie heeft gekeken naar een alternatieve datum. Tijdens de zoektocht werd rekening gehouden met de Nederlandse wandelkalender, de evenementenkalender van Venray, de schoolvakanties, de beschikbaarheid van de vrijwilligers en het tijdstip. “Gebaseerd op bovenstaande criteria bleken er helaas geen alternatieve data voor ons wandelevenement beschikbaar te zijn. Telkens waren er onoverbrugbare problemen rondom een weekend verder in het jaar. Tijdens de schoolvakantieperiode zijn er te weinig vrijwilligers beschikbaar. Na de schoolvakanties zit de evenementenkalender in Venray vol en is ons duidelijk geworden dat het verkrijgen van een vergunning heel lastig zal worden en ook pas zeer laat toegekend zou kunnen worden. Het doorschuiven van ons evenement in de periode na september levert weer problemen op qua zonsopkomst en zonsondergang en mogelijke weersomstandigheden. En bij dit alles blijft er een hele grote mate van onzekerheid boven alle evenementen hangen. We hebben echt alle mogelijke opties bekeken en konden als bestuur en organisatie van het Meerdaags Wandelevenement Venray niet anders dan dit besluit nemen.”

Ondanks alle perikelen rondom het coronavirus blijft de organisatie van het meerdaags wandelevenement positief en wordt er vanaf eind 2021 hard gewerkt aan de volgende editie in 2022. “Ter voorbereiding daarop hebben wij nu al goed nieuws. Zelfs in deze moeilijke tijd hebben we twee nieuwe sponsoren gevonden die ons gaan ondersteunen bij de voorbereidingen.”

Korting
Iedereen die zich al had ingeschreven voor de afgelaste editie in 2020 krijgt binnenkort een mail met daarin de al toegezegde kortingscoupon(s). “Mocht je in 2022 niet in staat zijn deel te nemen, dan blijft de kortingscoupon geldig voor 2023. Bij eventuele vragen graag een mail sturen naar info@wandelevenementvenray.nl.

Nieuwe datum
De eerstvolgende editie van Meerdaags Wandelevenement Venray wordt gehouden op 3, 4 en 5 juni 2022. “Dat is het pinksterweekend, dus je kunt er een mooi lang wandelweekend van maken.”

Uit de krant