Foto: Rikus ten Brucke

Bijna drie ton aan wachtgeld Rein Dupont

Rein Dupont uit Oostrum is verzekerd van bijna drie ton aan wachtgeld. Dat bedrag betaalt de gemeente Meerssen hem waar Dupont twee maanden na zijn aanstelling ontslag nam als wethouder. 

Hoeveel wachtgeld Dupont zou krijgen, bleef lang onduidelijk meldt dagblad De Limburger. Een adviesbureau deed er onderzoek naar en kwam tot de conclusie dat de oud-CDA-wethouder recht heeft op 283.300 euro. Dat hoge bedrag heeft alles te maken met de tien jaar dat hij bestuurslid was van het Waterschap Limburg. Die functie blijkt onder dezelfde wachtgeldregeling te vallen als voor wethouders. 

Omdat Dupont bij zijn ontslag minder dan vijf jaar verwijderd was van zijn pensioenleeftijd, moet Meerssen hem tot zijn pensionering in mei 2025 wachtgeld uitkeren. Dupont werd eind oktober vorig jaar geïnstalleerd als wethouder in Meerssen, 13 januari van dit jaar nam hij zelf ontslag. 

Waarom hij dat deed, daar wil hij niets over kwijt. “Ik zei al eerder dat het niets met mijn gezondheid heeft te maken en daar wil ik het bij houden”, liet Dupont afgelopen zaterdag weten. “Ik zeg er verder niets over.” Dat doet de gemeente Meerssen ook niet. Wel is duidelijk dat het vertrek van Dupont voor de gemeente en gemeenteraad van Meerssen volkomen onverwacht was.

De oud-bestuurder van het Waterschap Limburg werd oktober vorig jaar samen met oud-wethouder van Roermond Gerard IJff aangesteld om Meerssen na een politieke crisis weer in rustiger vaarwater te brengen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten