Afbeelding
Foto: Persfoto

Odapark en Mansvelders schikken

Algemeen

De rechtszaak tussen Pascalle Mansvelders en Odapark vond op donderdag 11 februari plaats. De partijen zijn tot overeenstemming gekomen om het arbeidsgeschil te schikken. Mansvelders werkte sinds 2011 bij het Odapark als zzp’er. 

In 2017 werd de overeenkomst aangepast. Bij aantreden van het nieuwe bestuur in 2018 stelde Mansvelders dat ze al jaren recht had op een vaste arbeidsovereenkomst. Het bestuur heeft daar geen bewijzen voor gevonden. Mansvelders stapte naar het College voor de Rechten voor de Mens en diende een klacht in vanwege discriminatie op grond van handicap of chronische ziekte. Het College oordeelde dat er geen sprake is van discriminatie en victimisatie.

Woensdag was uiteindelijk na meer dan één jaar de rechtszitting in Roermond. Rechter Rob van Leeuwen heeft partijen ertoe gebracht uiteindelijk te schikken. Hij hield partijen voor dat ‘het juridisch een ingewikkelde zaak was waar alleen advocaten beter van worden’. Hij spoorde partijen aan om tot een vergelijk te komen.

Uiteindelijk zijn partijen ook tot een vergelijk gekomen: de reeds gemaakte uren worden uitgekeerd en er wordt een ontslagvergoeding van 6 maanden uitgekeerd. Ook zal Mansvelders nog opdrachten voor het Odapark uitvoeren.

Voorzitter Van der Broeck (sinds 2018 voorzitter): “Ik ben tevreden dat we tot een vergelijk zijn gekomen. Ook ben ik blij dat het College voor de Rechten van de Mens ons in het gelijk heeft gesteld dat er geen sprake is van discriminatie. We kunnen nu dus álle positieve energie richten op het bouwen aan ODA. Ook kan Pascalle Mansvelders zich nu weer richten op haar passie; kunst.”

Afbeelding
Bewoners genieten fotoalbum 1 uur geleden
Afbeelding
Nagenieten van de titel van SV Venray fotoalbum+video 1 uur geleden
Afbeelding
Koploper te sterk voor SVOC’01 fotoalbum 2 uur geleden
Afbeelding
‘Vertraging Maaslijn funest voor groei regio’ Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Airfryer: een gezond alternatief voor de traditionele frituur! Ingezonden mededeling 12 mei, 13:20
Afbeelding
Anton Kropivšek neemt afscheid Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuw programma Schouwburg Venray Algemeen 17 mei, 15:01
Afbeelding
Bronzen waarderingspenning voor Lei Zanders Algemeen 17 mei, 13:22