De Spurkt in Venray. Komt er wel of geen industrieterrein?
De Spurkt in Venray. Komt er wel of geen industrieterrein? Foto: Rikus ten Brücke

Oppositie wil De Spurkt 30 maart definitief van tafel

Algemeen

Als het aan de oppositie van de Venrayse gemeenteraad ligt, krijgt industrieterrein De Spurkt tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 30 maart de genadeklap toegediend. Dan zullen in elk geval een of twee coalitiepartijen aan moeten sluiten. 


Door Henk Baltussen


VVD-fractieleider Bas Künen heeft er alle vertrouwen in dat dat gaat gebeuren. Als woordvoerder van de oppositie (Samenwerking Venray, ProVenray, VVD, SP en PvdA) liet hij tijdens de raadsvergadering van dinsdag weten dat het Spurkt-voorstel terug op de agenda komt. Afgelopen 26 januari schortte de raad het besluit over De Spurkt op omdat er bij alle partijen nog veel vraagtekens waren over de inhoud van het voorstel.

Wethouder Jan Loonen, die De Spurkt in zijn portefeuille heeft, liet toen weten de pijnpunten met andere partijen onder de loep te nemen, ze in het voorstel aan te passen, zodat de raad er alsnog ja tegen kan zeggen. “Daar gaan we niet meer aan beginnen”, zegt Künen. “Iedereen vindt het een slecht plan. Terwijl Loonen met droge ogen bleef beweren dat het een goed voorstel was. Verhalen over verdozing en vergroening van dat industrieterrein willen we niet meer horen. Door even koffie te drinken met een advocaat wilde hij de plooien gladstrijken. We willen niet dat het voorstel nog langer boven de markt blijft hangen. We proberen voor 30 maart de juridische en financiële consequenties boven tafel te hebben, als het plan wordt afgeschoten.”

Donderdag in een verslag van de raadsvergadering. 

Afbeelding
Bewoners genieten fotoalbum 13 minuten geleden
Afbeelding
Nagenieten van de titel van SV Venray fotoalbum+video 22 minuten geleden
Afbeelding
Koploper te sterk voor SVOC’01 fotoalbum 1 uur geleden
Afbeelding
‘Vertraging Maaslijn funest voor groei regio’ Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Airfryer: een gezond alternatief voor de traditionele frituur! Ingezonden mededeling 12 mei, 13:20
Afbeelding
Anton Kropivšek neemt afscheid Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Nieuw programma Schouwburg Venray Algemeen 17 mei, 15:01
Afbeelding
Bronzen waarderingspenning voor Lei Zanders Algemeen 17 mei, 13:22