Afbeelding
Foto: pixabay

Avondklok verlengd vanwege mogelijke nieuwe golf van besmettingen

Algemeen Coronavirus

De avondklok wordt verlengd tot woensdag 3 maart 04.30 uur. Dat is volgens het demissionaire kabinet  nodig omdat nieuwe, besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen in Nederland. Dat kan leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. De overige maatregelen van de lockdown blijven doorlopen zoals eerder aangegeven in de persconferentie van dinsdag 2 februari

Het doel van de lockdown is ervoor te zorgen dat zo min mogelijk mensen elkaar fysiek ontmoeten. Want hoe minder ontmoetingen, hoe minder besmettingen. Zo kunnen de ziekenhuizen ook de komende maanden ruimte houden voor coronapatiënten en de reguliere zorg.  De Tweede Kamer moet nog met het besluit instemmen. Het is nog onduidelijk of de maatregel het gewenste effect heeft op de verspreiding van het coronavirus; dit zal komende week moeten blijken. 

Tijdens de avondklok is het verplicht om tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen te blijven. Het is verboden om tijdens de avondklok zonder geldige reden op straat te zijn. Als het toch noodzakelijk is om naar buiten te gaan, moet je een formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ meenemen. Als het nodig is dat je voor werk naar buiten gaat, moet je ook een werkgeversverklaring tonen. In sommige gevallen is een formulier niet nodig. Meer informatie  is te vinden op www.rijksoverheid.nl/avondklok.

Afbeelding
‘Op eigen risico met bouw gestart’ Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
‘Veel verborgen leed is opvallend’ Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe bloembakken in kerkdorpen Video gisteren
Afbeelding
Positieve cijfers voor Pantein in 2021 Algemeen gisteren
Afbeelding
Concentratie bij eindexamenleerlingen Metameer Algemeen 20 mei, 11:52
Afbeelding
Venrays Museum zoekt verbinding met Hokjesgeest Algemeen 20 mei, 11:47
Afbeelding
Grote verbouwing voor De Linde Algemeen 20 mei, 08:59
Afbeelding
Korfbalsters De Peelkorf in bekerfinale Sport 19 mei, 21:45