Afbeelding
Foto: pixabay

Scholen maandag dicht vanwege winterse weer

Algemeen

Vanwege het winterse weer besluiten steeds meer (basis)scholen in Nederland om maandag nog dicht te blijven en het online onderwijs met één dag te verlengen. Ook de SPOVenray-basisscholen in de gemeente Venray blijven gesloten. Dat heeft het schoolbestuur zondagavond in een brief aan de ouders/ verzorgers van de leerlingen medegedeeld. De scholen zouden juist maandag weer opengaan na een lange sluiting door de coronamaatregelen.

‘We realiseren ons dat voor veel ouders en leerlingen de school redelijk te bereiken is ondanks sneeuw en gladheid’, meldt Marcel Reulen, bestuursvoorzitter van de Venrayse scholenkoepel. ‘Voor veel van onze medewerkers geldt dat echter niet. Gelet op de huidige verkeerssituatie en de onzekerheid over hoe een en ander verder gaat de komende uren, gekoppeld aan de onzekerheid van het openbaar vervoer, is het aannemelijk dat leerkrachten morgen niet of niet tijdig op school kunnen zijn. Morgen in alle vroegte improviseren is onverstandig’. De basisscholen gaan wel zoveel mogelijk proberen om de leerlingen van afstandsonderwijs te voorzien, legt Reulen uit. ‘Maar omdat alles erop gericht was om morgen weer op school te starten, zal dat voor iedereen improviseren worden’. 

In heel uitzonderlijke gevallen kan een beroep worden gedaan op noodopvang, voor ouders/ verzorgers die tenminste minimaal aan de voorwaarden zoals die eerder golden voldoen. ‘Neem  hiervoor contact op met school zoals dat voorheen ook gold voor de noodopvang’. 

Ook Montessorischool Venray en het Raayland College blijven maandag dicht vanwege het winterse weer. Datzelfde geldt voor de scholen in de gemeenten Horst aan de Maas en Boxmeer. Er wordt wel online les gegeven.

‘We verwachten dus morgen iedereen online te mogen begroeten’, meldt Raayland-rector Bas van Rooijen ‘Dit geldt ook voor de groep leerlingen die gebruik maken van de noodopvang en normaliter bij ons op school werken. We hebben hiertoe besloten vanwege de verslechterde verkeersomstandigheden. Vandaag zal de sneeuwstorm nog aanhouden en de verkeersdiensten zullen de komende dagen nog hun handen vol hebben om de wegen weer veilig en begaanbaar te maken. We hebben er vertrouwen in dat dit dinsdag weer helemaal op orde zal zijn’.

Meer informatie: www.raayland.nl/2021/02/07/7853/

Uit de krant