<p>Vanwege het verwachte barre winterweer blijven de testlocaties zondag dicht.&nbsp;</p>

Vanwege het verwachte barre winterweer blijven de testlocaties zondag dicht. 

(Persfoto)

Alle test- en vaccinatielocaties zondag gesloten

Het KNMI heeft morgen, zondag 7 februari, voor heel het land Code Rood gegeven vanwege het winterse weer wat wordt verwacht. Dit betekent dat GGD Limburg-Noord die dag alle test- en vaccinatielocaties sluit. Mocht je klachten hebben, probeer dan vandaag nog een afspraak voor testen te maken. De GGD belt alle inwoners met afspraak voor vaccinatie om de afspraak te verzetten. Natuurlijk plant de GGD deze zo snel mogelijk opnieuw in.

Afgelopen dagen heeft de GGD zich voorbereid op dit winterse weer. Afgesproken is, landelijk, dat bij code Rood alle locaties gaan sluiten. Dit voor de veiligheid van de mensen en voor de veiligheid van de medewerkers van de GGD. Zodra het weer het toelaat gaan de locaties weer open. De GGD neemt dan de maatregelen die nodig zijn om de locaties open en bereikbaar te houden.

GGD Limburg-Noord belt vandaag alle inwoners, die morgen, zondag 7 februari, een afspraak hebben voor een vaccinatie. Deze afspraken worden verzet. Inwoners hoeven dus niet zelf te bellen. De GGD zorgt dat de nieuwe afspraken, zodra het weer het toelaat, worden ingepland. Er gaat geen vaccin verloren.

Inwoners met klachten, die op corona duiden, kunnen vandaag nog een testafspraak maken via het landelijke nummer 0800-1202. Anders kan dit pas weer maandag, als het weer het toelaat. Inwoners die morgen de vijfde dag in quarantaine/ isolatie zijn, wordt gevraagd één dag langer in quarantaine te blijven en een testafspraak in te plannen voor maandag 8 februari.

Het bron- en contactonderzoek gaat gewoon door. De bron- en contactonderzoekers werken veelal vanuit huis, deze werkzaamheden gaan gewoon door.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten