Afbeelding
Foto: pixabay

Vaccineren en testen komend weekend

Algemeen Coronavirus

Dit weekend gaat het flink sneeuwen en wordt het erg koud. Desondanks neemt Veiligheidsregio Limburg-Noord maatregelen om het vaccineren en testen op COVID-19 gewoon door te laten gaan. “Het vaccineren van onze inwoners en de mogelijkheid zich te laten testen is van groot belang. We nemen daarom maatregelen om test- en vaccinatielocaties open en bereikbaar te houden. Tegelijkertijd volgen we de weersvoorspelling op de voet en adviseren wij inwoners zich te houden aan de weerwaarschuwingen van het KNMI’, laat de veiligheidsregio weten.

Vanwege de verwachte weersomstandigheden worden er diverse maatregelen genomen. In samenspraak met de gemeenten worden locaties en toegangswegen sneeuwvrij gehouden en gestrooid. De brandweer is aanwezig om indien nodig ouderen te helpen en te begeleiden. ‘Er is genoeg ruimte om binnen beschut en warm te wachten op veilige afstand van elkaar. Op de nieuwe vaccinatielocatie in Weert, die maandag opent, is er een pendelbus van de parkeerplaats naar De Poort van Limburg. Vaccinatieafspraken die gepland staan op zondag in Blerick worden zoveel mogelijk verzet naar zaterdag of maandag. Afspraken die blijven staan gaan gewoon door. Wanneer de weersituatie verslechtert spelen wij daar direct op in.’

Afspraak afzeggen
Mochten inwoners vanwege het weer toch liever niet komen, dan kunnen zij hun afspraak afzeggen en een nieuwe maken via het regionale nummer 088-1190011.

Openingstijden vaccinatie- en testlocaties
De vaccinatielocaties in Weert en Venlo zijn open van 9:00 tot 16:15 uur. De testlocaties in Roermond, Weert en Venray zijn open van 09:00 tot 16:30 uur. Die in Venlo is open van 08:00 tot 16:30 uur.

Afbeelding
Kei d’r Nève viert jubileum Algemeen 26 minuten geleden
Afbeelding
‘Op eigen risico met bouw gestart’ Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
‘Veel verborgen leed is opvallend’ Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe bloembakken in kerkdorpen Video gisteren
Afbeelding
Positieve cijfers voor Pantein in 2021 Algemeen 20 mei, 16:14
Afbeelding
Concentratie bij eindexamenleerlingen Metameer Algemeen 20 mei, 11:52
Afbeelding
Venrays Museum zoekt verbinding met Hokjesgeest Algemeen 20 mei, 11:47
Afbeelding
Grote verbouwing voor De Linde Algemeen 20 mei, 08:59