Foto: pixabay

Vaccineren en testen komend weekend

Dit weekend gaat het flink sneeuwen en wordt het erg koud. Desondanks neemt Veiligheidsregio Limburg-Noord maatregelen om het vaccineren en testen op COVID-19 gewoon door te laten gaan. “Het vaccineren van onze inwoners en de mogelijkheid zich te laten testen is van groot belang. We nemen daarom maatregelen om test- en vaccinatielocaties open en bereikbaar te houden. Tegelijkertijd volgen we de weersvoorspelling op de voet en adviseren wij inwoners zich te houden aan de weerwaarschuwingen van het KNMI’, laat de veiligheidsregio weten.

Vanwege de verwachte weersomstandigheden worden er diverse maatregelen genomen. In samenspraak met de gemeenten worden locaties en toegangswegen sneeuwvrij gehouden en gestrooid. De brandweer is aanwezig om indien nodig ouderen te helpen en te begeleiden. ‘Er is genoeg ruimte om binnen beschut en warm te wachten op veilige afstand van elkaar. Op de nieuwe vaccinatielocatie in Weert, die maandag opent, is er een pendelbus van de parkeerplaats naar De Poort van Limburg. Vaccinatieafspraken die gepland staan op zondag in Blerick worden zoveel mogelijk verzet naar zaterdag of maandag. Afspraken die blijven staan gaan gewoon door. Wanneer de weersituatie verslechtert spelen wij daar direct op in.’

Afspraak afzeggen
Mochten inwoners vanwege het weer toch liever niet komen, dan kunnen zij hun afspraak afzeggen en een nieuwe maken via het regionale nummer 088-1190011.

Openingstijden vaccinatie- en testlocaties
De vaccinatielocaties in Weert en Venlo zijn open van 9:00 tot 16:15 uur. De testlocaties in Roermond, Weert en Venray zijn open van 09:00 tot 16:30 uur. Die in Venlo is open van 08:00 tot 16:30 uur.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten