Foto: eigen foto

Cultura Venray gaat de dorpen in

Hoe mooi en uniek zijn alle dorpen van de gemeente Venray? Dat vroeg Cultura Venray zich af. Opererend vanuit hartje centrum van Venray werd Cultura Venray steeds nieuwsgieriger naar wat de kerkdorpen te bieden hebben op het gebied van kunst- en cultuurgebied. Dit resulteerde in de reeks BuutesteBinne.

Natuurlijk heeft Cultura Venray al veel verenigingen en organisaties in de afgelopen vier jaar leren kennen. In reeks, die dertien afleveringen telt, staat iedere keer weer een vraag centraal. “De naam BuutesteBinne is geen dialect, maar een eigen wijze wijze van schrijven. Net zoals ieder dorp zijn eigen wijze van handelen kent”, zegt Marloes Kempkens van Cultura Venray. Ieder dorp heeft een eigen aflevering. In de korte documentaires gaat Cultura Venray op pad met een of meerdere personen uit het dorp. Van de geschiedenis tot aan de carnavalsvereniging: alles wordt besproken.

Vanaf 19 februari is BuutesteBinne te zien bij Omroep Venray.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten