Foto: eigen foto

Hoondervel wint LVK

Hoondervel heeft vrijdagavond de 45ste editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer gewonnen. In een finale met twintig deelnemers kwam het nummer Dorst is baeter mit vrunj als beste uit de bus. Als winnaar mag Hoondervel de Bertha Paulissen-trofee mee naar huis nemen.

Vanuit de gemeente Venray deden Pruuf Mar uit Ysselsteyn mee met hun nummer Noeëts Gewoeën en GoedZat met hun liedje Gare óppe Klos. De LVK-finale werd uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook. Vanwege de coronamaatregelen was er geen publiek bij de finale aanwezig.

Pruuf Mar werd uiteindelijk negende en GoedZat moet het doen met een zeventiende stek.

Vorig jaar ging de LVK-titel naar Spik en Span met het liedje Vrunj tot de allerlètste runj. Bjorn en Mieke werden vorig jaar tweede en Hoondervel werd derde.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten