Ook Nynke legde stenen lieveheersbeestjes in hartje Venray.
Ook Nynke legde stenen lieveheersbeestjes in hartje Venray. Foto: eigen foto Wauw

‘Positief steentje’ van Wauw speciaal voor jou

Algemeen

Wauw speciaal voor jou gaat aan de slag tegen eenzaamheid, maar ook tegen het zinloos geweld. Alle groepen van Wauw hebben van stenen lieveheersbeestjes gemaakt en die afgelopen zondag op verschillende plekken langs de singels in Venray neergelegd. “Een symbolisch gebaar waarmee we een ‘positief steentje’ bijdragen en het gevoel van warmte en saamhorigheid overbrengen”, zegt directrice Anke Hurkmans over het initiatief.

Het lieveheersbeestje is als een rode draad in het leven van Anke Hurkmans. “Mijn creatieve brein kwam op het idee om iets te doen tegen de rellen van de afgelopen weken. Lieveheersbeestjes staan symbool in de strijd tegen zinloos geweld. Veel mensen lopen de singels in Venray en met deze mooi geschilderde zwerfstenen krijg je even een geluksmomentje in deze moeilijke tijd waarin we leven. Even een stukje gevoel van warmte en saamhorigheid overbrengen. Dit past ook helemaal bij de visie van Wauw speciaal voor jou.”

Bij Wauw ging vorige week iedereen volop aan de slag met het beschilderen van de stenen. Een leuke creativiteit met een diepere betekenis. Hurkmans: “Zo proberen we weer samen te werken en te verbinden. Wij nodigen ook alle kinderen van de gemeente Venray om mee te gaan doen. Zoek een steen, beschilder hem en leg hem op de singel neer. Met dit kleine gebaar willen we zoveel mogelijk mensen laten weten dat er aan ze gedacht wordt in deze moeilijke tijden. Voor alle eenzame mensen die het heel moeilijk hebben.”

Met het initiatief slaat Wauw twee vliegen in een klap: aandacht voor eenzaamheid en zinloos geweld. De excessen met confrontaties tussen politie en demonstranten, de vernielingen van winkels in de steden in de afgelopen weken waren aanleiding om een actie te houden. “In eerste instantie was het vooral bedoeld om een beetje vrolijkheid te creëren bij mensen. Daarom was juist nu het lieveheersbeestje, symbool tegen zinloos geweld, heel toepasselijk. Maar het is vooral ook bedoeld om eens even stil te staan bij mensen die het op een of andere manier zwaar hebben in deze coronatijd. Het is een steuntje in de rug.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
‘Vertraging Maaslijn funest voor groei regio’ Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Anton Kropivšek neemt afscheid Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuw programma Schouwburg Venray Algemeen 17 mei, 15:01
Afbeelding
Bronzen waarderingspenning voor Lei Zanders Algemeen 17 mei, 13:22
Afbeelding
Airfryer: een gezond alternatief voor de traditionele frituur! Ingezonden mededeling 12 mei, 13:20
Afbeelding
Frans Koenen trainer van het jaar Sport 17 mei, 10:33
Afbeelding
Vijfde plek voor Britt Jans-Beken Sport 17 mei, 08:56
Afbeelding
Droom zussen komt uit met Lole Fashion Nieuws 17 mei, 08:41