Afbeelding
Foto: pixabay

Oud-prof Joop de Klerk overleden

Algemeen

Joop de Klerk is afgelopen zaterdag overleden. De oud-profvoetballer uit Venray werd 72 jaar. De Klerk speelde onder meer zes seizoenen voor VVV-Venlo (toen FC VVV, red.). Hij maakte zijn debuut in het profvoetbal namens NEC in het seizoen 1968-1969. Voor de Nijmegenaren speelde hij één wedstrijd in de eredivisie.


Joop de Klerk gold als de eerste profvoetballer van Venray. Bij NEC kwam de voetballer niet aan spelen toe en hij verkaste naar SV Venray. Nadat De Klerk zich bij SV Venray opnieuw in de kijker had gespeeld, kon hij naar PSV en FC VVV. Uiteindelijk besloot De Klerk om naar Venlo te verkassen en in totaal speelde hij 141 competitiewedstrijden voor de club waarin hij 21 keer trefzeker was. In het 1976 promoveerde hij met de Venlonaren naar de eredivisie.

Na zijn periode bij VVV speelde De Klerk opnieuw voor SV Venray en later nog bi Walram. Na zijn actieve carrière als voetballer was De Klerk bij diverse clubs trainer.

In de zomer van 1976 speelde De Klerk met VVV een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Barcelona met Johan Cruijff en Johan Neeskens binnen de gelederen. Een onderonsje tussen Cruijff en De Klerk, invaller in dat duel, werd door een fotograaf vastgelegd.

Na zijn carrière als voetballer ging De Klerk aan de slag als croupier in het casino.

Afbeelding
‘Vertraging Maaslijn funest voor groei regio’ Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Anton Kropivšek neemt afscheid Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuw programma Schouwburg Venray Algemeen 17 mei, 15:01
Afbeelding
Bronzen waarderingspenning voor Lei Zanders Algemeen 17 mei, 13:22
Afbeelding
Airfryer: een gezond alternatief voor de traditionele frituur! Ingezonden mededeling 12 mei, 13:20
Afbeelding
Frans Koenen trainer van het jaar Sport 17 mei, 10:33
Afbeelding
Vijfde plek voor Britt Jans-Beken Sport 17 mei, 08:56
Afbeelding
Droom zussen komt uit met Lole Fashion Nieuws 17 mei, 08:41