Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Politie en boa&#39;s waren zaterdag prominent aanwezig in het centrum van Venray.</p>

Politie en boa's waren zaterdag prominent aanwezig in het centrum van Venray.

(Foto: Rikus ten Brücke)

Verwachte onrust Venray blijft uit

Ondanks oproepen op social media is Venray rellen bespaard gebleven. De verwachte onrust bleef zaterdag mede dankzij de ingestelde noodverordening uit. Wel zijn er jongeren teruggestuurd naar Rotterdam. Dat zei burgemeester Luc Winants zaterdagavond in L1mburg Centraal

De gemeente Venray liet zondag weten dat politie en boa’s zaterdag 270 personen hebben gecontroleerd in Venray. Negentig voortuigen zijn staande gehouden en tachtig mensen zijn preventief gefouilleerd.

Winants kondigde donderdagavond een noodverordening af. Dat besluit werd genomen nadat gemeente en politie signalen ontvingen van aangekondigde rellen zaterdagavond. 

Met de noodverordening kon de politie, ook zonder reden, uit voorzorg auto’s aanhouden en eventueel mensen fouilleren. Ook waren hekken bij rotondes geplaatst en werd het inkomend verkeer gecontroleerd. Tevens surveilleerden beveiligers samen met ondernemers door het centrum om te observeren en mensen te identificeren. Ook bij de afritten van de A73 werd geobserveerd. 

De burgemeester voelde zich genoodzaakt om tot die maatregel over te gaan na een opruiend appbericht dat ruim een week geleden werd verspreid. Politie, boa’s en beveiligingsmensen waren met vele mensen in en om het winkelcentrum aanwezig om rellen te voorkomen.

Een 17-jarige jongen uit de gemeente Horst aan de Maas is maandag aangehouden voor opruiing. Hij riep via sociale media op om te gaan rellen in Venray.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten