<p>Beeld van Meet me at the Park in het Odapark.</p>

Beeld van Meet me at the Park in het Odapark.

(Foto: Persfoto)

Odapark in zwaar weer, twee medewerkers op straat

Het Odapark in Venray zit in zwaar weer. Vanwege de coronacrisis zijn er afgelopen jaar nauwelijks activiteiten geweest en dat had een grote weerslag op de begroting van het Odapark. Om de tekorten terug te brengen moest het Odapark onder meer afscheid nemen van twee medewerkers. Door het vertrek van deze medewerkers moet ook het onderdeel cultuureducatie anders vormgegeven worden.

Het Venrayse park zal deze taak zelf niet meer kunnen uitvoeren en zal hiervoor de samenwerking met andere organisaties opzoeken waaronder Cultura en het onderwijs. Dat blijkt uit de subsidieaanvraag die het Odapark heeft gedaan bij de gemeente Venray.

De begroting van het Odapark heeft nu een negatief resultaat van 41.000 euro. Door het verliezen van de cultuurplanstatus ontvangt het Odapark zo’n 61.000 euro aan provinciale subsidie minder. Daarnaast zullen de gevolgen van de coronacrisis ook voor een groot deel van 2021 merkbaar blijven waardoor de inkomsten uit verhuur en horeca fors minder zullen zijn. De budgetten voor programma, onderhoud en personeel zijn zo minimaal mogelijk begroot maar toch blijft er sprake van een tekort. Gelet op de huidige financiële situatie binnen het sociaal domein zijn er geen aanvullende middelen voor ophoging van de subsidie voorhanden. 

Aan stichting Odapark wordt een periodieke subsidie van 60.000 euro toegewezen voor de reguliere activiteiten in 2021. Tevens wordt er een periodieke subsidie verleend van 8353 euro voor het onderhoud van de (buiten)beelden in het Odapark. Aanvullende middelen voor de ophoging van de subsidie zijn volgens de gemeente Venray dus niet voorhanden.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten