<p>De praktijkdagen van CAS-opleidingen worden ook dit jaar op en rondom De Peel gehouden.&nbsp;</p>

De praktijkdagen van CAS-opleidingen worden ook dit jaar op en rondom De Peel gehouden. 

(Foto: Ministerie van Defensie)

Militaire oefening op De Peel

Op en rondom het defensiecomplex De Peel in Vredepeel vindt van 8 tot en met 12 februari de militaire oefening Basic Strike plaats. 

Tijdens deze oefening worden zogenoemde Joint Terminal Attack Controllers (JTAC) opgeleid op het gebied van grond- en luchtsamenwerking en het leveren van luchtsteun aan grondtroepen. Het trainen van de grondeenheden gebeurt overdag, waarbij tevens trainingsvliegtuigen worden ingezet. 

Door middel van zogeheten Close Air Support-procedures (CAS) leveren militaire gevechtsvliegtuigen vuursteun op korte afstand aan eigen troepen die in benarde situaties zitten. ‘Het goed in de praktijk opleiden van Joint Terminal Attack Controllers (JTAC) is noodzakelijk, omdat CAS een grote mate van coördinatie tussen vliegtuigen in de lucht en de militairen op de grond vergt. In bedreigende situaties zoals we tijdens missies in het buitenland hebben meegemaakt, gaat dit levens redden’, meldt een woordvoerder van Defensie. 

De praktijkdagen van CAS-opleidingen worden dit jaar net als voorgaande jaren enkele malen op en rondom De Peel gehouden. De vervolgtrainingen gebeuren in de regel in het noorden van het land.

Defensie bereidt militaire trainingen zorgvuldig voor. dat trainingen anders verlopen dan vooraf aangekondigd.

Wanneer er overlast of hinder wordt ervaren, kan men dit melden via het online klachtenformulier. Op luchtmacht.nl/vliegbewegingen is meer informatie over vliegbewegingen en trainingen te vinden.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten