Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Wethouder Cor Vervoort: &ldquo;Wij zijn al langere tijd bezig met het steeds duurzamer maken van de mobiliteit in onze gemeente.&quot;</p>

Wethouder Cor Vervoort: “Wij zijn al langere tijd bezig met het steeds duurzamer maken van de mobiliteit in onze gemeente."

(Foto: archief Peel en Maas)

Extra laadpalen in Venray

De gemeente Venray laat komende jaren ruim honderd laadpalen voor elektrische auto’s plaatsen. Bij iedere laadpaal komen twee parkeerplaatsen bestemd voor elektrische auto’s. Dit komt neer op ruim tweehonderd openbare parkeervakken die bedoeld zijn voor elektrisch rijdende inwoners en bezoekers. Er wordt op korte termijn met twintig palen gestart. Hiermee stimuleert de gemeente de verduurzaming van mobiliteit. 

Wethouder duurzaamheid Cor Vervoort: “Wij zijn al langere tijd bezig met het steeds duurzamer maken van de mobiliteit in onze gemeente. Zo hebben we inmiddels elektrische deelauto’s, waarmee we de zakelijke kilometers van onze ambtenaren verduurzamen. Met het plaatsen van extra laadpalen willen we nu ook het elektrisch rijden stimuleren. Hierbij horen we wel graag van onze inwoners, ondernemers en verenigingen waar deze laadpalen moeten komen. Zij zijn tenslotte de gebruikers, nu of in de toekomst.”

Vattenfall – tot 2030 eigenaar van de palen – zorgt voor een goede verspreiding van de openbare laadpalen. De gemeente Venray denkt ook mee over de verdeling en hoort graag de mening van inwoners, ondernemers en verenigingen. De twintig palen uit de eerste fase zijn gepland in de wijken Landweert (8), centrum Noordwest (6), centrum (4), centrum – bomenbuurt (1) en Leunen (1). Van 25 januari tot en met 7 februari heeft iedereen de kans om via www.venray.nl/laadpalen zijn of haar mening te geven. Op basis van de ingekomen reacties, maakt de gemeente een verkeersbesluit met de definitieve locaties. Dit besluit gaat de gebruikelijke bezwarenprocedure in.

De Samenwerkingsregio Zuid is één van de zes regio’s die door het Rijk verantwoordelijk is gesteld voor de uitvoering van een serie maatregelen uit het Klimaatakkoord. Het bevat stimuleringsmaatregelen om 1,9 miljoen elektrische personenauto’s de weg op te krijgen in 2030. Voor de gemeente Venray betekent dit een groei van 2.700 elektrische personenauto’s in 2025 tot circa 10.000 elektrische personenauto’s in 2035. Op dit moment telt de gemeente Venray circa 260 elektrische personenauto’s. 

Voor meer informatie over het onderzoek over  ’Openbaar laden per gemeente’ van Vattenfall op de website:  www.vattenfall.nl/producten/elektrisch-rijden/onderzoek-vattenfall-openbaar-laden-per-gemeente/

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten