Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Ook het St. Antonius-Abt Gilde Blitterswijck nam dit jaar deel aan Kern met Pit.&nbsp;</p>

Ook het St. Antonius-Abt Gilde Blitterswijck nam dit jaar deel aan Kern met Pit. 

(Foto: Audica Video)

Venrayse leefbaarheidsprojecten niet Limburgs beste

Tijdens een digitale bijeenkomst maakte gouverneur Theo Bovens zaterdag bekend dat het project volkstuin ‘t Mooshöfke in Lindenheuvel is gekozen  tot Limburgse trofeewinnaar van de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM). Dit project ontving net als alle andere deelnemers 1000 euro, maar  ook de bijbehorende trofee en een bedrag van 1500 euro extra. 

De gemeente Venray telde vier deelnemende projecten aan Kern met Pit: Leerpad Loobeek, Harmonie St. Catharina uit Leunen, Veulen en Heide (jubileumconcert 100 jaar), dagvoorziening De Huiskamer in Castenray en het St. Antonius-Abt Gilde Blitterswijck (opnieuw bestraten van het gildeterrein in de stijl van het kasteel). Zij ontvingen 1000 euro. Ook in de overige provincies zijn trofeewinnaars uitgeroepen. Een vakjury en het publiek bepaalden per provincie wie naar huis mocht met de trofee e´n 1.500 euro extra. 

De winnende provinciale buurtprojecten strijden op zaterdag 5 juni 2021 om de landelijke Gouden Pit. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten