Foto: Ron Koenen

Ruim 200 banen weg bij Inalfa Venray

Bij Inalfa Roof Systems, de op een na grootste producent van schuifdaken voor merkauto’s ter wereld, verdwijnen in Venray meer dan 200 banen. Dat laat het bedrijf vrijdag weten aan het Financieel Dagblad (FD). Bij Inalfa Venray werkten tot voor kort 520 mensen. 

Het personeel werd vrijdag over het massa-ontslag ingelicht via een videoconferentie. Grote productieorders worden naar naar Polen en Slowakije verplaatst, waar de fabrieken van het bedrijf volgens het FD kampen met onderbezetting. In Venray verdwijnen volgens de krant zo’n 150 productiebanen, 40 arbeidsplaatsen en er wordt een onbekend aantal kantoorbanen verplaatst naar Polen. Hierover wordt nog overleg gevoerd met de ondernemingsraad. 

In 2018 verdwenen bij Inalfa in Venray ook al 85 arbeidsplaatsen. Vanwege de gevolgen van de coronacrisis ontkomt het bedrijf niet aan een grootscheepse reorganisatie. Veel maatregelen werden al doorgevoerd, maar ook de Venrayse vestiging ontkomt niet aan ingrijpende maatregelen. De reorganisatie was vorig jaar september al aangekondigd. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten