Mike Teunissen krijgt tijdens een eerder trainingskamp een duwtje in de rug van Tom Dumoulin.
Mike Teunissen krijgt tijdens een eerder trainingskamp een duwtje in de rug van Tom Dumoulin. Foto: Jumbo-Visma

Teunissen rijdt klassiekers en Tour

Algemeen

Mike Teunissen rijdt dit wielerseizoen onder meer de Tour de France. Dat vertelt de wielrenner uit Ysselsteyn op zijn officiële website. Met zijn ploeg Team Jumbo-Visma verblijft Teunissen momenteel in Spanje voor een trainingskamp. De eerste wedstrijd van het seizoen is voor Teunissen normaal gesproken de Ronde van Valencia van 3 tot en met 7 februari.

Daarna volgt een hoogtestage en Omloop het Nieuwsblad. Verder rijdt Teunissen onder meer Strade Bianche (6 maart), Tirreno Adriatico (10-16 maart), Milaan-San Remo (20 maart), Ronde van Vlaanderen (31 maart), Parijs-Roubaix (11 april), Criterium du Dauphiné (30 mei-6 juni) en de Tour de France (26 juni-18 juli). Teunissen is blij met zijn programma: “Het is wel mooi dat het gewoon het programma is geworden zoals ik dat zelf ook graag zou uittekenen en dat in de beste ploeg van het peloton. Het laat toch zien dat ik iets goed doe de laatste jaren”, vertelt hij op www.miketeunissen.nl.

In de Ronde van Frankrijk wordt de ploeg van Team Jumbo-Visma gecompleteerd door Primož Roglic, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Wout van Aert, Robert Gesink, Sepp Kuss en Tony Martin.

Uit de krant