Afbeelding
Foto: pixabay

Demissionair kabinet wil avondklok en minder bezoek thuis

Algemeen

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan wil het kabinet dat er een avondklok komt. Het is de bedoeling dat de avondklok er vanaf zaterdag of zondag komt. De avondklok moet gaan gelden van 20.30 tot 04.30 uur. Dat is de kern van een kabinetsbesluit, dat premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge vanmiddag bekendmaakten tijdens een persconferentie. Ook komt er een vliegverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en alle landen in Zuid-Amerika.

Tijdens de avondklok mogen mensen hun hond uitlaten, maar alleen en niet met meerdere gezinsleden. Het kabinet wil dat de maatregel geldt tot en met 9 februari en wie zich er niet aan houdt, kan een boete krijgen van 95 euro.

Maar dat is niet de enige extra maatregel waartoe het kabinet heeft besloten. Er komt ook een dringend advies om thuis niet meer dan één bezoeker te ontvangen. Deze maatregel gaat per direct in. Vanaf maandag 25 januari mogen maximaal 50 mensen een begrafenis of crematie bijwonen. 

Ook het aantal aanwezigen bij een uitvaart wordt beperkt. Nu mogen er nog honderd mensen aanwezig zijn bij een afscheidsdienst, dat aantal gaat naar vijftig.

Uit de krant