Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Hoe meer verschillende soorten voer, hoe meer verschillende soorten vogels. </p>

Hoe meer verschillende soorten voer, hoe meer verschillende soorten vogels.

(Foto: Persfoto)

Maak nieuwe vrienden op je thuiswerkplek

Thuiswerken is in de strijd tegen corona al een tijdje de norm en blijft dat door de verlengde lockdown ook nog even.

Met de campagne #ikblijfgraagthuis wil Vivara een groot voordeel van thuiswerken onder de aandacht brengen; namelijk dat je je thuiskantoor zo kunt inrichten dat je ook tijdens werktijd in contact blijft met de natuur. Goed voor de natuur en voor jezelf. Graag deelt Vivara enkele tips om vanuit je thuiskantoor de hele dag te kunnen genieten van het leven in je tuin of op je balkon.

De eerste tip is een makkie. Zet je bureau naast een raam met uitzicht op tuin of balkon. Vergeet niet om wat kamerplanten te plaatsen om een zuurstofrijke ruimte te creëren. Wat groen om je heen oogt gezellig, maar de sleutel tot genieten van thuiswerken is om nieuwe kantoorvrienden te maken. Hoe? Door vogels naar je tuin of balkon te halen. Een voederplek in je buitenruimte is meestal een instant hit. Je kunt de voederplek op verschillende manieren inrichten; van een bescheiden pot vogelpindakaas, tot een voederpaalsysteem met wel acht verschillende soorten voer. Hoe meer verschillende soorten voer, hoe meer verschillende soorten vogels.

Ook het kleinste balkon wordt een fijn thuis voor vogels door er wat planten op te zetten en voederhuisjes op te hangen. Er zijn er zelfs die je eenvoudig met zuignappen aan het raam bevestigt. Vogels kijken is hip en dat is niet voor niets. Het is leuk, ontspannend en je hoeft er niet eens de deur voor uit. Wil jij je nieuwe kantoorvrienden beter leren kennen, hang dan een vogelherkenningskaart op of bij je raam. Zo wordt het al snel een gewoonte om geregeld naar buiten te kijken wie er allemaal in je tuin of op je balkon op bezoek komt.

Binnen de kortste keren zul jij de kleurrijke putter, het schattige winterkoninkje en de pluizige staartmees herkennen. Open af en toe het raam of stap naar buiten en neem een rustmomentje door naar je kantoorvrienden te luisteren. Zet een vogelgeluidenapp op je telefoon en leer zo vogels ook te herkennen aan hun zang. Wil je tot slot in het voorjaar vanachter je bureau getuige zijn van het ontstaan van een nieuw gezinnetje, hang dan nu alvast een nestkast op. Vogels gebruiken deze in de koude wintermaanden als schuilplaats. Eenmaal aan de nestkast gewend, zullen ze deze in de lente eerder als broedplaats aannemen. Kijk voor meer informatie op www.vivara.nl.

Vivara, met het hoofdkantoor in Vierlingsbeek, ontwikkelt, produceert en verkoopt natuurbeschermingsproducten in verschillende landen, zowel via webshops als via tuincentra en dierenspeciaalzaken. Aan de Grotestraat 93 in Venray is het Vivara Natuurbelevingscentrum gevestigd.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten