Logo peelenmaasvenray.nl
<p>&nbsp;Van Van de Voort&#39;s graanhandel, foto uit 1930.&nbsp;</p>

 Van Van de Voort's graanhandel, foto uit 1930. 

(Foto: Stichting Historische Kring Oostrum en Spraland.)

RooyNet groeit door

Op 18 januari werd de 31.000ste foto op RooyNet geplaatst. Deze afbeelding is afkomstig van het digitale archief van Stichting Historische Kring Oostrum en Spraland. Deze foto is er een uit 1930 van Van de Voort’s graanhandel met links Piet Bonants die in het bedrijf werkzaam was en zijn broer Martien die als chauffeur het vervoer verzorgde naar de klanten. In dit geval de boeren en pluimveehouders in Venray en omstreken.

In juli van het vorige jaar kwam de 29.000ste foto. Deze was een upload van Stichting Veulens Historie Herleeft. In september daarop kwam RooyNet met de 30000ste foto in het nieuws. En nu zijn er weer 1.000 nieuwe foto’s op RooyNet geplaatst. Dat komt vooral, omdat de vrijwilligers voor Oostrum bezig zijn een nieuw digitaal archief aan te leggen.

Binnenkort zullen zij de 1000ste foto op RooyNet plaatsen. Enkele dagen geleden ging Stichting Ald Oeldere hen voor. Zij passeerden met een foto van neomist Martien Muijsers het magische getal van 1000. Er werden ook documenten ge-upload, waarvan er enkelen aan de webexpositie biografieën werden toegevoegd.

RooyNet telde in 2020 maar liefst 43 procent meer bezoekers dan het jaar ervoor. Er werden in dat jaar 1,6 miljoen pagina’s in de historische beeldbank weergegeven. Deze stijging komt doordat RooyNet coronaproof is en thuis of veilige afstand te bezoeken is.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten