Logo peelenmaasvenray.nl

Rectificatie

In het artikel ‘SP: Burgemeester moet op non-actief’, gepubliceerd in nieuwsblad Peel en Maas van 14 januari en op de website, staan fouten. SP-raadslid Jan Hendriks heeft tijdens de vergadering van het presidium op dinsdag 12 januari niet gezegd dat burgemeester Luc Winants op non-actief moet worden gezet. Daarmee is ook de kop van het artikel onjuist.

Een ander citaat uit het artikel, waarin de SP stelt dat burgemeester Winants voorlopig op non-actief gezet moet worden, is onjuist in de context van nu. Het is een antwoord op een ‘wat…als’-vraag naar aanleiding van de berichtgeving in NRC. Als de berichtgeving juist is, vindt SP dat de burgemeester tijdelijk plaats moet maken. De juistheid van het bericht in NRC is onderwerp van een onafhankelijk extern onderzoek. De SP heeft daarom de eis van een maatregel tegen de burgemeester dan ook niet herhaald.

Het artikel is inmiddels van de website verwijderd. 

De redactie van Peel en Maas betreurt het dat door de kop en de passages mogelijk een verkeerd beeld is ontstaan.

Hoofdredactie Peel en Maas

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten