Begin december werd duidelijk dat het door de lockdown niet meer mogelijk is om de huidige competities volledig uit te spelen.
Begin december werd duidelijk dat het door de lockdown niet meer mogelijk is om de huidige competities volledig uit te spelen. Foto: archief Peel en Maas

KNVB beslist later over voetbalseizoen

Sport Coronavirus

Voetbalbond KNVB heeft nog geen knoop doorgehakt als het gaat om het al dan niet hervatten van de voetbalcompetities. Ook nadat het kabinet dinsdagavond heeft aangekondigd dat de huidige lockdown in ieder geval wordt verlengd tot en met 9 februari, blijven de overgebleven twee scenario’s rondom een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal allebei nog op tafel liggen.


Begin december werd duidelijk dat het door de lockdown niet meer mogelijk is om de huidige competities volledig uit te spelen. Hierdoor bleven er voor de voetbalbond twee scenario’s over die dus nog steeds op tafel liggen. Een van de opties is om de huidige competities in halve poules op te delen om alsnog een hele competitie te spelen. Andere mogelijkheid is op dit moment om alleen de eerste competitiehelft af te werken. Een ploeg als SV United speelde tot op heden slechts twee wedstrijden in de derde klasse.

Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment volgens de Nederlandse voetbalbond nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s. ‘Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar’, schrijft de voetbalbond op zijn website. ‘Met de eerstvolgende persconferentie hopen we van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities’. 

Vorig seizoen werden de competities niet uitgespeeld en voortijdig geschrapt door de KNVB.

Uit de krant