Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Wethouder Jan Loonen blijft werken tijdens het externe onderzoek dat wordt verricht.&nbsp;</p>

Wethouder Jan Loonen blijft werken tijdens het externe onderzoek dat wordt verricht. 

(Foto: Henk Lammen)
Dossier: Gronddeals Loobeekdal

Wethouder mag op post blijven

Wethouder Jan Loonen kan tijdens het externe onderzoek dat wordt verricht naar zijn grondtransacties met Waterschap Limburg aanblijven als wethouder van de gemeente Venray.

Dat is een van de uitkomsten van het ingelaste presidiumoverleg van dinsdagavond. Alleen SP-fractieleider Jan Hendriks vond dat Loonen op non-actief moest worden gesteld. In het overleg van de acht fractievoorzitters met burgemeester Luc Winants als voorzitter werd tevens besloten dat er een feitenonderzoek komt naar de contacten tussen Winants en nieuwsblad Peel en Maas. “Ik kan me er alles bij voorstellen dat Peel en Maas hiermee akkoord gaat”, aldus Winants.

De contacten tussen de burgemeester en Peel en Maas leidden er vorig week toe dat een artikel over de grondtransacties van Loonen op het laatste moment niet werd gepubliceerd in de Venrayse weekkrant. In een nog te plannen presidiumoverleg worden de afspraken verder uitgewerkt.

Donderdag in Peel en Maas (onder meer) een verslag van de bijeenkomst. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten