Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Jan Loonen: &quot;Ik wil er alles aan doen om eventuele twijfels weg te nemen.&quot;&nbsp;</p>

Jan Loonen: "Ik wil er alles aan doen om eventuele twijfels weg te nemen." 

(Foto: Henk Lammen)
Dossier: Gronddeals Loobeekdal

Wethouder: onderzoek door onafhankelijke externe partij

Wethouder Jan Loonen (grondzaken, gebiedsontwikkeling, CDA) vraagt burgemeester Luc Winants om onafhankelijke externe partij opdracht te geven onderzoek te doen naar aanleiding van de berichtgeving in de media, waarin zijn integriteit in twijfel wordt getrokken. Dat meldt Loonen maandagavond in een persoonlijke verklaring. 

”Ik ben al vele jaren actief als volksvertegenwoordiger en bestuurder. Dit werk is gebaseerd op vertrouwen. Het vertrouwen verdient een bestuurder door transparant en open te handelen en door verantwoording daarover af te leggen. Bij mijn weten en naar mijn stellige overtuiging heb ik dat altijd gedaan. Onder meer door mij aan de gedragscode integriteit te houden. Twijfels over mijn handelen en integriteit als bestuurder tasten het vertrouwen in mij aan en daarmee mijn basis om te werken. Ik wil er alles aan doen om eventuele twijfels weg te nemen. Daarom heb ik de burgemeester verzocht om opdracht te geven aan een onafhankelijke externe partij om onderzoek te doen naar alle relevante feiten in dit dossier. Ik zie het onderzoek en de uitkomsten daarvan met vertrouwen tegemoet. In de tussentijd zal ik mijn werk als wethouder blijven doen.”

Een meerderheid van de Venrayse gemeenteraad wil ook dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de gronddeal van CDA-wethouder Jan Loonen met het waterschap. Ook het Waterschap Limburg onderzoekt die gronddeal die het waterschap in 2016 heeft gesloten met Loonen als privépersoon. Vraag is of de wethouder belangen heeft verstrengeld.

Op dinsdag 12 januari vindt er op verzoek van burgemeester Winants een extra vergadering van het presidium over deze kwestie plaats. In het presidium zijn de fractievoorzitters van de partijen in de raad vertegenwoordigd. De burgemeester wil de fractievoorzitters graag informeren en met hen van gedachten wisselen over het vervolg.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten