'We genieten van de kleine dingen' | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Jeu Vollenberg en Maria Vollenberg-Willems genieten met volle teugen van een ritje in de koets.</p>

Jeu Vollenberg en Maria Vollenberg-Willems genieten met volle teugen van een ritje in de koets.

(Foto: Eigen foto)

'We genieten van de kleine dingen'

Jeu Vollenberg (85) en Maria Vollenberg-Willems (85) gaven elkaar op 10 januari 1961 het ja-woord. Nu zestig jaar later is het diamanten bruidspaar uit Venray nog altijd dolgelukkig: “We genieten van de kleine dingen”, zegt Maria enthousiast. Op 10 januari wordt er op bescheiden wijze stilgestaan bij de bijzondere mijlpaal van het echtpaar Vollenberg.

Toen het echtpaar tien jaar geleden hun vijftigste huwelijksdag vierde, werd er een foto van het stel gemaakt op een trike. Nu tien jaar verder is het driewielig motorvoertuig ingeruild voor paard en wagen. “We zijn natuurlijk een dagje ouder geworden en een koets is een stukje langzamer. Het was van ons nog een wens om ooit nog een ritje in een koets te maken. Dat is in deze bizarre tijd niet mogelijk, maar gelukkig hebben we dat in november nog wel kunnen doen. We hebben er samen van genoten”, vertelt Jeu.

Jeu en Maria Vollenberg wilden in eerste instantie hun diamanten huwelijk in kleine kring vieren, maar vanwege de coronacrisis is dit uiteraard niet mogelijk. “We hadden van allerlei ideeën, maar die hebben we slechts alleen op papier kunnen zetten. We hadden deze mijlpaal graag gevierd met onze dochters Carla en Marij en de twee schoonzonen die ook graag de bloemetjes buiten zetten.”

Jeu en Maria werden verliefd op de kermis in Meerlo. Jeu, zoon van Sjefke de Sneejer, werd geboren in Venray en Maria Willems, dochter van Helmse Toon, groeide op in Overloon. Hun bruiloft werd thuis gevierd: “Zo ging dat vroeger”, vertelt Jeu. “Direct na het huwelijk zijn we in Vierlingsbeek gaan wonen en daar zijn ook onze dochters geboren. We verhuisden naar Overloon en belandden uiteindelijk in Venray. Nu is het appartement aan de Landweertweg ons stekkie. We hebben een mooi uitzicht op straat en kunnen alles mooi in de gaten houden.”

Het echtpaar vormt een hecht gezin met de kinderen en aanhang. Samen dingen doen staat dan ook centraal voor het stel. “In september hebben we nog genoten bij Preston Palace (all-inclusive hotel, red.). Daar komen we graag. We genieten van de kleine dingen in het leven. We grijpen iedere gelegenheid aan om een klein feestje te bouwen. We vinden het onder meer heerlijk om Sinterklaas, Kerstmis en Vader- en Moederdag te vieren. Ook koken we iedere dag nog altijd samen. Hierin vullen we elkaar ook echt aan.”

Het geheim van een goed huwelijk is volgens Jeu en Maria geven en nemen. “Je moet ook open zijn naar elkaar toe, maar zeker ook elkaar de vrijheid gunnen en geven. Jeu fietst nog graag naar het dorp om een boodschap te doen of een praatje te maken en ik ga nog iedere zaterdagmiddag naar het dorp met de dochters. Bij thuiskomst is er dan altijd een kop koffie met vlaai.”

Nu het echtpaar een jaartje ouder wordt, merkt het bruidspaar dat ook hun wereldje steeds kleiner begint te worden door het wegvallen van mensen die helaas zijn overleden. “Dat is niet altijd gemakkelijk, maar we proberen er maar het beste van te maken en positief te blijven. Geluk zit in de kleine zaken en alleen een bezoekje doet al goed.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten