De gemeenteraad vergadert dinsdag 26 januari over het bestemmingsplan van het nieuwe bedrijventerrein De Spurkt.
De gemeenteraad vergadert dinsdag 26 januari over het bestemmingsplan van het nieuwe bedrijventerrein De Spurkt. Foto: Rikus ten Brücke

Sprekersplein en extra ‘raad’ over De Spurkt

Algemeen

De gemeenteraad komt dinsdag 26 januari bijeen voor een ingelaste vergadering over het bestemmingsplan van het nieuwe bedrijventerrein De Spurkt en het onteigeningsbesluit voor het gebied. Dinsdag 12 januari is er een digitaal Sprekersplein. 

De Spurkt stond aanvankelijk voor 15 december geagendeerd. Maar de raad vond het collegevoorstel niet rijp voor besluit. Venray Lokaal-fractieleider Tino Zandbergen stelde voor het punt van de agenda te halen en door te schuiven naar eind januari van dit jaar. De andere fracties gingen daarmee akkoord.

Wel moet er nog deze maand over de onteigening worden besloten, omdat nog niet alle gronden zijn aangekocht voor het industrieterrein. De gemeente Venray (en Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo dat het terrein exploiteert en de gronden in bezit krijgt) heeft tot en met deze maand het voorkeursrecht om die gronden aan te kopen. Dat recht vervalt na deze maand. Tot dan zijn grondeigenaren verplicht hun percelen aan de gemeente Venray aan te bieden. Als de gemeenteraad daar geen besluit over neemt, hoeven de eigenaren niet langer daarover zaken te doen met de gemeente.

Het Sprekersplein van 12 januari kan niet in zijn normale vorm doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Wie de digitale bijeenkomst wil volgen, kan zich aanmelden via griffie@venray.nl

Uit de krant