Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Het Venrayse koopcentrum staat al jaren prominent op verschillende agenda&#39;s.</p>

Het Venrayse koopcentrum staat al jaren prominent op verschillende agenda's.

(Archieffoto: Rikus ten Brücke)

Streetwise geeft winkelhart boost

Stichting Streetwise wordt door de gemeente Venray ingeschakeld om leegstand in het winkelhart van Venray aan te pekken. 

Het bureau met elf vestigingen in heel Nederland helpt startende en bestaande ondernemers intensief om ze voet aan de grond te laten krijgen in een kernwinkelgebied, in dit geval in dat van Venray. Innovatieve ondernemers die het koopcentrum een kwalitatieve boost kunnen geven, krijgen daarbij de voorkeur. Door de bemoeienis van Streetwise kunnen ondernemers makkelijker starten omdat de bank vaak sneller met een financiering op de proppen komt.

De inzet van Streetwise kost Venray jaarlijks 45.000 euro. Eind dit jaar evalueert het college van burgemeester en wethouders het werk van Streewise in Venray en dan besluit het college of Venray nog een jaar verder wil met de stichting. Het college wil dat Streetwise ervoor zorgt dat er in elk geval binnen twee jaar vijf nieuwe zaken in het kernwinkelgebied gaan landen. Het liefst elk met een nieuw concept.

Het Venrayse koopcentrum staat al jaren prominent op verschillende agenda’s, zoals die van het college van B en W en van de centrumondernemers. De gemeente zet bijvoorbeeld in op het verminderen van het winkeloppervlakte en op krimp van het koopcentrum.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten