Het Venrayse koopcentrum staat al jaren prominent op verschillende agenda's.
Het Venrayse koopcentrum staat al jaren prominent op verschillende agenda's. Archieffoto: Rikus ten Brücke

Streetwise geeft winkelhart boost

Algemeen

Stichting Streetwise wordt door de gemeente Venray ingeschakeld om leegstand in het winkelhart van Venray aan te pekken. 

Het bureau met elf vestigingen in heel Nederland helpt startende en bestaande ondernemers intensief om ze voet aan de grond te laten krijgen in een kernwinkelgebied, in dit geval in dat van Venray. Innovatieve ondernemers die het koopcentrum een kwalitatieve boost kunnen geven, krijgen daarbij de voorkeur. Door de bemoeienis van Streetwise kunnen ondernemers makkelijker starten omdat de bank vaak sneller met een financiering op de proppen komt.

De inzet van Streetwise kost Venray jaarlijks 45.000 euro. Eind dit jaar evalueert het college van burgemeester en wethouders het werk van Streewise in Venray en dan besluit het college of Venray nog een jaar verder wil met de stichting. Het college wil dat Streetwise ervoor zorgt dat er in elk geval binnen twee jaar vijf nieuwe zaken in het kernwinkelgebied gaan landen. Het liefst elk met een nieuw concept.

Het Venrayse koopcentrum staat al jaren prominent op verschillende agenda’s, zoals die van het college van B en W en van de centrumondernemers. De gemeente zet bijvoorbeeld in op het verminderen van het winkeloppervlakte en op krimp van het koopcentrum.

Uit de krant