Logo peelenmaasvenray.nl
Archieffoto Peel en Maas

Iets meer inwoners voor gemeente Venray

De gemeente Venray telde op 1 januari 2020 43.614 inwoners. Op 1 december 2020 waren dat er 43.704, een stijging van negentig. Procentueel komt dat neer op een bevolkingsgroei van 0,2 procent, zo blijkt uit cijfers van het CBS.


Voor de provincie Limburg liep het totaal aantal inwoners wat terug. 1.116.225 mensen woonden er eind 2020 in Limburg. Aan het begin van het jaar waren dat er nog 1.117.201. Een daling dus van 976 mensen. Dat komt met name, omdat er minder mensen wonen in Zuid-Limburg. Onder meer in Maastricht daalde het aantal inwoners met één procent. In totaal krompen 11 van de 31 Limburgse gemeenten.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten